کرم حلقهای پوست سر یا ریش با قرصهای ضد قارچ خوراکی همراه با شامپو و لوسیونهای ضد قارچ درمان میشوند. داروهای ضد قارچ موضعی مثل شامپو یا لوسیون که مستقیم روی قسمتهای مبتلا مصرف میشوند، به تنهایی بیماری را درمان نمیکنند؛ به این دلیل که قارچ به عمیقترین قسمت فولیکول مو حمله میکند؛ یعنی قسمتی که کرمهای موضعی و لوسیونها نمیتوانند نفوذ کنند؛ ولی شامپوهای ضد قارچ از سرایت قارچ به سایر افراد جلوگیری میکنند؛ به این دلیل که ریختن قارچها از پوست سر یا قارچها را کاهش میدهند.
کرم حلقهای پوست سر حداقل به ۶ تا ۸ هفته درمان با داروهای ضد قارچ خوراکی نیاز دارد، این داروها از این قرارند:
شامپوهای دارویی زیر را نیز تجویز میکنند تا احتمال انتقال کرم حلقهای پوست سر به افراد دیگر کاهش یابد:
پزشکان به افراد ناقل بیماری کرم حلقهای؛ یعنی کسانی که این قارچ را منتقل میکنند؛ ولی هیچگونه علائمی ندارند، توصیه میکنند که هر از چند گاهی از شامپوهای ضد قارچ استفاده کنند. معمولاً فرد بزرگسال بعد از تماس با کودک مبتلا به این بیماری، ناقل بیماری میشود. دامپزشک میتواند حیوانات خانگی و حیوانات اهلی را درمان کند.
گاهی با به بلوغ رسیدن کودک، کرم حلقهای پوست سر خودش درمان میشود.
اگر کرم حلقهای ریش یا پوست سر دارید:
در صورتی که کودکتان برای درمان کرم حلقهای پوست سر شروع به مصرف دارو کرده است، نیازی نیست که از مدرسه غیبت کند. اگرچه والدین گاهی از شامپویی مخصوص استفاده میکنند تا از سرایت بیماری به سایر کودکان جلوگیری کنند؛ ولی نیازی به این کار نیست و همینطور نیازی به تراشیدن موی سر کودک نیست.
افرادی که قرصهای ضد قارچ مصرف میکنند باید از دکتر بخواهند که آزمایش شمارش کامل خون (CBC) برایشان انجام دهد و عملکرد کبد و کلیه آنان را زیر نظر داشته باشد تا در طول دوره درمان عوارض جانبی بدی برایشان پیش نیاید.
پیشگیری از کرم حلقهای سخت است، به این دلیل که قارچ این بیماری بسیار رایج و به شدت واگیردار است. با این وجود، میتوانید با انجام کارهای زیر احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش دهید:
درباره واگیرداری این بیماری و احتمال انتقال آن از فرد یا حیوان مبتلا آگاهی داشته باشید. به فرزندان خود درباره بیماری کرم حلقهای، چیزی که در این بیماری مشاهده میکنند و نحوه پیشگیری از این بیماری بگویید.
پوست سر کودکتان را مرتب بشویید، به ویژه بعد از اصلاح مو. در صورتی که خودتان یا یکی از اعضای خانواده اخیراً به بیماری کرم حلقهای سر مبتلا بوده است، یکبار در ماه موهایتان را با شامپوی حاوی سلنیوم سولفید بشویید.
مطمئن شوید که کودک برای جلوگیری از انتقال عفونت، دستهایش را همیشه میشوید. فضاهای عمومی را، به ویژه در مدارس، مهدکودکها، باشگاهها و اتاق رختکن تمیز نگه دارید. اسباببازیها، تلفن، مبلمان و دیگر وسایلی را که ممکن است آلوده به قارچ باشند، با آب داغ و مواد شوینده بشویید. لباسها، حولهها و روتختیها را با آب داغ و ماده شوینده بشویید. حوله خود را در اختیار دیگران نگذارید.
عفونت اغلب شبیه لکه پوستی بدون مو است. در بعضی موارد ممکن است متوجه علائم بیماری نشوید. از دامپزشک بخواهید که حیوانات خانگی و اهلی را برای کرم حلقهای معاینه کند.
به فرزندان خود آموزش بدهید که لباس، حوله، برس یا سایر لوازم شخصی خود را در اختیار دیگران قرار ندهند یا لوازم شخصی دیگران را قرض نگیرند.